En god, lättlagad kall rätt som passar bra som "vickning" , på buffébordet eller som en härlig sommarlunch.
Receptet kommer från min mamma och har hängt med i ett antal år. Går att variera efter eget tycke och smak, själv klipper jag ibland ner sparris i kransen.
Ingredienser
3 dl ris
1 kg räkor, oskalade
3 dl gräddfil
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk curry
2 dl hackad dill
Instruktioner
- Koka riset och spola det sedan kallt.Låt rinna av.
- Skala räkorna och skär i bitar om de är stora.
- Rör ut riset med 3 dlgräddfil. Tillsätt 1/2 tsk salt, 1 1/2 tsk curry, den hackade dillen och räkorna.
- Packa räkblandningen i en rund (sockerkaks)form med hål i mitten. Ställ in i kylskåpet och låt stå i minst 2-3 timmar.
- Stjälp upp på ett fat när det är dags att servera.
Gott med sallad och bröd!
Liknande recept
Kommentarer (0)