Räk och riskrans

Serverar: 6-8 portioner

En god, lättlagad kall rätt som passar bra som "vickning" , på buffébordet eller som en härlig sommarlunch. Receptet kommer från min mamma och har hängt med i ett antal år. Går att variera efter eget tycke och smak, själv klipper jag ibland ner sparris i kransen.

Ingredienser

  • 3 dl ris
  • 1 kg räkor, oskalade
  • 3 dl gräddfil
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 tsk curry
  • 2 dl hackad dill
  • Instruktioner

    1. Koka riset och spola det sedan kallt.Låt rinna av.
    2. Skala räkorna och skär i bitar om de är stora.
    3. Rör ut riset med 3 dlgräddfil. Tillsätt 1/2 tsk salt, 1 1/2 tsk curry, den hackade dillen och räkorna.
    4. Packa räkblandningen i en rund (sockerkaks)form med hål i mitten. Ställ in i kylskåpet och låt stå i minst 2-3 timmar.
    5. Stjälp upp på ett fat när det är dags att servera. Gott med sallad och bröd!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben