Räkburgare med sesamdressing

Serverar: 4 portioner

Gös och räkor upphotade av chili serveras tillsammans med sesamdressing.

Ingredienser

  • 300 g gösfilé, skuren i bitar
  • 2 msk salt
  • 2 dl grädde
  • 300 g räkor, handskalade, hackade
  • 1 röd chili, urkärnad och finhackad
  • 1 msk torkad ingefära
  • 1 tsk rivet limeskal
  • ½ fänkål, tunt skivad
  • 2 msk pressad limejuice
  • 2 msk olivolja
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Sesamdressing
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl färskost
  • ½ msk sesamolja
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Salta fisken och låt den ligga i kylen i 30 minuter.
    2. Mixa fisken i en matberedare i ca 3 minuter, tillsätt grädde och mixa i ytterligare 2 minuter. Lyft ur färsen och blanda i räkor, chili, ingefära och limeskal. Smaka av med salt och peppar.
    3. Blöt händerna och forma 4 runda burgare och lägg dem på en oljad plåt. Tillaga dem i förväg i ugn, 160 grader i ca 10 minuter eller till en innertemperatur på 60 grader, så blir det enklare att grilla dem sedan.
    4. Blanda fänkålen med limejuice, salt, peppar och olja, låt dra i 30 minuter före servering.
    5. Grilla burgaren och servera den med fänkålssallad och sesamdressing.
    6. Sesamdressing: Blanda samtliga ingredienser och smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben