Tofu- och tonfisksallad med sesamdressing

Serverar: 4 portioner

Brunalgen wakame används flitigt i Japan, främst i misosoppa och sallader. Du hittar Wakame i de flesta livsmedelsbutiker.

Ingredienser

  • ½ dl wakame
  • 1 paket mjuk tofu, 300g
  • 1 burk tonfisk i olja, 200g
  • ½ rättika, 150g
  • 8 rädisor
  • ½ kruka krispsallad
  • Sesamdressing
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • ½ msk socker
  • ½ krm malen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med dressingen. Stöt sesamfröna i en mortel. Blanda samman alla ingredienser till dressingen.
    2. Lägg wakame i kaltt vatten ca 5 minuter, pressa ut all vätska. Skär tofun i 4 bitar, låt tonfisken rinna av. Skala och finstrimla rättikan, ansa och halvera rädiosorna. Ansa och bryt salladen i mindre bitar.
    3. Fördela sallad, rättika, wakame och rädisor på tallrikar. Lägg på tofu och tonfisk. Servera sesamdressingen till i separat skål.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben