Räkcocktail med sting

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Enkel att göra och passar utmärkt som en förrätt. Vitlöken ger den lite sting.

Ingredienser

  • 500 g räkor med skal
  • Sås
  • 5 msk chilisås (ketcuptyp)
  • 3 msk olja (neutral smak)
  • 2 tsk vinäger
  • 1 msk vatten
  • 2 kryddmått salt
  • 1 kryddmått vitpeppar
  • 1 pressad vitlök
  • Dill
  • Instruktioner

    Skala räkorna. Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Skär gärna räkorna mitt itu på längden. Blanda ner räkorna i såsen. Låt stå i kylskåp minst en timma innan serveringen. Häll upp i portionsglas eller assietter. Ha gärna en skiva rostat vitt bröd som tillbehör. Garnera räkcocktailen med dill.

    Liknande recept

    4
    10 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben