Räkfylld lax

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En av min mammas favoritentrérätter

Ingredienser

  • 4 rostade brödskivor
  • ½ msk smör
  • 500 g räkor med skal
  • 4 skivor gravad lax rejält tilltagna
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 tsk pepparrot
  • 4 salladsblad
  • 1 citron
  • Dillkvistar
  • Instruktioner

    1. Rosta brödet. Skala räkorna, spara 8 st till garnering och hacka resten. Vispa grädden och smaksätt den med pepparrot, blanda ner räkhacket.
    2. Bred tunt med smör på brödet. Lägg ett salladsblad på varje brödskiva. Klicka på räkgrädde. Forma laxskivorna runt om grädden. Fyll på med resten av räk och gräddmassan.
    3. Garnera med räkor, tunna citronskivor och dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben