Räklandgång med ägg och majonnäs

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Mycket god och läcker landgång med havets läckerheter.

Ingredienser

  • 4 skivor landgångsbröd
  • 4 msk smör
  • 50 g ruccolasallad
  • 50 g ärtskott
  • 4 kokta ägg
  • 2 avokador
  • 300 g skalade räkor, ca 750 g oskalad vikt
  • 4 små plommontomater
  • 4 blekselleristjälkar
  • 4 citronklyftor
  • 1 knippe dill
  • Majonnäs
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 äggula
  • 1 ½ dl majsolja
  • Salt
  • Peppar
  • Socker
  • Garnera med
  • 50 g ruccolasallad
  • 80 g stenbitsrom, röd
  • 75 g räkor, ca 200 g oskalad vikt
  • 10 skivor citronskivor
  • 50 g dill
  • Instruktioner

    1. Kantskär bröden och bred smör på dem. Fördela rucolasallad och ärtskott på brödskivorna. Skala och skiva äggen. Dela, kärna ur och skala avokadorna. Skiva avokadon. Fördela ägg och avokado i grupper på landgångarna. Toppa med räkor, delade tomater, blekselleri, citronklyftor och dill.
    2. Majonnäs: Vispa samman senap, vinäger och äggula i en skål. Tillsätt oljan droppvis i början och sedan i en tunn, jämn stråle och vispa till en majonnäs. Smaksätt med salt, peppar och lite socker. Servera till landgången. Garnera med: Stenbitsrom, ruccolasalld, räkor, citronskivor och dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben