Räkor i ört-créme fraiche

Serverar: 4 portioner

Inte alls dumt faktiskt jättegott!!

Ingredienser

  • 400 g fjärilspasta
  • 500 g frysta räkor med skal
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • Smör (olja)
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl créme fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Koka pastan enligt förpackningen. Skala räkorna och ställ åt sidan. Skala löken och rensa paprikorna. Skär löken i fyra klyftor och skiva sedan. Skär paprikan i stora tärningar. Skala och hacka vitlöken. Fräs lök och vitlök i lite smör några minuter. Rör ner tomatpurén och fräs ytterligare en stund. Tillsätt grädden och koka ihop allt. Sänk värmen, rör i créme fraiche, paprika och sist räkor. Smaka av med salt och peppar. Allra sist tillsättes nykokt pasta som blandas i ordentligt så allt blir såsigt. Garnera med dill och citron

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben