Räkpasta

Supergod lunch.

Ingredienser

  • 1 kg räkor med skal
  • 2 msk olivolja
  • 2 tunt skivade vitlöksklyftor
  • 1 rödlök i tunna klyftor
  • 350 g grillad paprika, i bitar, avrunnen
  • 1 dl vatten eller räkbuljong
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk skaldjursfond
  • 2 dl grädde
  • 1 dl hackad persilja
  • ½ msk torkad oregano
  • Nymalen svartpeppar
  • 350 g pasta
  • 1 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna.
    2. Hetta upp olja i en kastrull. Fräs vitlök och rödlök någon minut. Tillsätt paprika och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt vatten eller räkbuljong, vin, fond och grädde.
    3. Koka upp och låt koka medan du kokar pastan. Blanda i 1 msk olivolja i den färdigkokta pastan.
    4. Tillsätt persilja och oregano i såsen och smaka av med peppar. Tillsätt räkorna och låt dem bli varma. Blanda pasta och sås.

    Liknande recept

    4
    30 min
    2
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Thailändsk matlagning är en ren njutning
    Thailands fantastiska matlagningskultur har förändrats oerhört lite ge...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben