Räksallad

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Detta är en helt underbar rätt att göra till bla en tv-kväll eller ute på terrassen en ljummig kväll. Även till en lätt lunch passar denna rätt utmärkt.

Ingredienser

  • 500 g skalade frysta räkor
  • 5 ägg
  • 1 grön slanggurka lagom stor
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 1 isbergssallads-huvud
  • 3 klyftor vitlök
  • 2,5 dl pastaskruvar
  • Salt
  • Peppar
  • Lite citronsaft
  • Instruktioner

    1. Ta ut och tina upp räkorna, ta bort vattnet genom att tina upp i ett durkslag
    2. Koka äggen i c:a 9 min, skala och skär i lagom fyrkanter
    3. Koka pastan enl. bruksanvisningen. Sila bort vattnet
    4. Skala och hacka övriga ingredienser
    5. Blanda alla ingående ingredienser salta och peppra och häll över citronsaft
    6. Serveras kall med ex. Thousand Island eller Yoghurtdressing. Ät gärna salladen med långpannebröd och allioli.

    Liknande recept

    4.3
    10 min
    4
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben