Räksallad med thaismak

Serverar: 4 portioner

En räksallad med asiatisk sås, passar bra på buffébordet.

Ingredienser

  • 2 mogna mangor eller 250 g frysta mangotärningar
  • 400 g skalade räkor
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 huvud romansallad
  • Asiatisk sås
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1½ dl thaichilisås
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • Pressad saft från ½ lime
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Tina den frysta mangon eller skär de färska i tärningar. Blanda räkorna med mangon och persiljan.
    2. Krossa vitlöken och rör samman med chilisåsen och ingefäran. Häll såsen över räkorna. Smaka av med limesaft, salt och peppar.
    3. Bottna ett fat med salladsblad. Fördela räksalladen över och servera.

    Liknande recept

    4.3
    10 min
    4
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben