Räksoppa med dinkelkorn & färgglada grönsaker

Serverar: 4 portioner

En GI rätt. Väldigt god och enkel.

Ingredienser

  • 4 portioner dinkelkorn
  • 500 g räkor utan skal
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 4 morötter
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 8 dl vatten
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • En halv kruka färsk dill
  • Instruktioner

    Koka dinkelkornen enligt anvisning på förpackningen. Tina räkorna. Skär paprikorna i bitar, skala morötterna och skär i slantar. Hacka löken fint. Fräs löken någon minut i olivolja och lägg sedan i resten av grönsakerna. Häll på vatten så att det täcker grönsakerna och låt koka tills morötterna är mjuka. Tillsätt resten av vattnet och grädde. Salta och peppra. Häll i de färdigkokta dinkelkornen och räkorna. Rör om, låt det hela bli precis varmt och servera med färskt klippt dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben