Räktoast med sesam och vattenkastanj

Dessa knapriga räktoast är läckert smaksatta med ingefära, vattenkastanjer och färska örter.

Ingredienser

  • 1 baguette
  • 250 g kokta skalade räkor
  • 6 finhackade vattenkastanjer på burk
  • 1 msk färsk ingefära, fint riven
  • 2 salladslökar, vita och gröna delen hackade var för sig
  • ½ tsk flingsalt
  • 1 msk majsena
  • 1 äggvita
  • 2½ dl korianderblad
  • 1 msk sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Skär baguetten i 16 skivor. Lägg skivorna på ett galler och ställ åt sidan cirka en timma.
    2. Blanda räkor, vattenkastanjer, ingefära, det vita på salladslöken, salt, majsena, äggvita och korianderblad i en mixer eller matberedare. Tillsätt 1 msk vatten och mixa till en jämn och slät smet.
    3. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg en matsked av räksmeten på varje toast och bred ut smeten jämnt så att den täcker baguetteskivan och lämnar några mm kant runtom. Lägg brödskivorna på en plåt och sätt in i ugnen. Rosta 12-15 minuter tills brödet är rostat och räkblandningen varm.
    4. Strö sesamfrön och grön salladslök över varje toast. Finhacka resten av koriandern och strö över och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben