Räktoast med vitlökskräm

Serverar: 4 portioner

Räkor i fräsch citronmarinad och dill är skaldjur när de är som bäst. Här serveras de på nyrostat bröd med vitlökskräm.

Ingredienser

  • 1 dl kvarg, t ex kesella
  • ½ dl naturell yoghurt
  • ½ dl crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Svartpeppar
  • ½ gurka
  • 1 tomat
  • 1 msk solrosolja
  • 2 tsk färskpressad citronsaft
  • ½ krm kajennpeppar
  • 150 g räkor, kokta, skalade
  • 4 dillkvistar
  • 4 skivor formfranska
  • Instruktioner

    1. Rör samman kvarg, yoghurt och crème fraiche i en skål. Skala vitlöksklyftan och pressa ner den i blandningen. Smaka av med salt och peppar.
    2. Skölj och halvera gurkan på längden och skär den i skivor. Skölj och halvera tomaten. Skär bort stjälkfästet, kärna ur och strimla den.
    3. Blanda olja och citronsaft i en skål. Krydda med salt, peppar och kajennpeppar. Blanda väl och lägg i räkorna. Nyp av dillvipporna och hacka dem fint. Rör ner dillen i räkorna.
    4. Rosta brödskivorna och bred på vitlökskvarg. Dela brödskivorna diagonalt. Lägg på gurkskivor och tomatstrimlor. Fördela räkorna ovanpå och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben