Räkröra till räkmacka, räksnittar, räktoast mm

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Recept på räkröra till räkmacka, räksnittar, räktoast, fylld bakad potatis, mackor, ciabbattas eller tunnbröd. Hemskalade räkor brukar vara godast. Köper du frysta räkor så tryck ut vätskan lite i ett durkslag när de tinat (annars vätskar sig räkröran). Tina räkor i kylen eller i kallt vatten. Istället för majonnäs och creme fraiche kan du använda färskost eller grekisk yoghurt (gräddyoghurt). Också god som förrätt Toast Skagen på smörstekt bröd med lite sallad, tomat, dill och citron.

Ingredienser

  • 4 msk hackad gräslök
  • 200 gram skalade räkor
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1/2 krm cayennepeppar
  • 2 msk limesaft (valfritt)
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk finhackad färsk ingefära (valfritt)
  • Vitt formbröd
  • Instruktioner

    Hacka gräslöken fint. Skala räkorna. Lägg i en skål. Tillsätt majonnäs och creme fraiche, dijonsenap, cayennepeppar, limesaft, vitpeppar, ingefära samt gräslök. Rör ihop allt till en räkröra. Tillsätt ej salt om du vill att räkröran ej ska vätska sig (det är ju inte så lyckat på snittar ex. men gör ju inget till bakad potatis).

    Liknande recept

    5
    40 min
    2-4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben