Har saknat räkmackor så otroligt mycket men sen så tänkte vi att vi kunde prova att göra räkmackor med LCHF ostfrallsbotten och det fungerade perfekt :)
Ingredienser
1000 g frysta räkor
3 dl majonnäs
2 ägg
1 burk rom, 75 g
1 citron
2 avokado
6 ägg
6 dl Pofiber
6 dl vatten
6 msk Fiberhusk
2 tsk brödkryddor
1½ tsk salt
3 tsk bakpulver
6 dl riven fetost
Instruktioner
Knäck äggen i en bunke
Häll i pofiber och vatten samt fiberhusk, salt, brödkryddor och bakpulver och rör runt ordentligt , degen ska kännas ungefär som en mördeg, är den för torr så tillsätt lite mer vätska.
Låt det stå och svälla 15-20 minuter.
Blanda i riven ost. Platta ut 4 st bröd så platt som möjligt och i lagom storlek. På denna sats så fick vi även 7 st frallor att frysa in.
Grädda i 200 grader ca: 20 minuter eller tills bullarna är gyllenbruna.
När brödet är klart så är det bara att lägga upp det på tallrikar och smeta ut en massa majonnäs och på med sallad, räkor, ägg, rom, citron, gurka, avokado och tomater. Detta var hysteriskt gott :)
Tack för ett gott recept! Det var väldigt enkelt att baka och smakar så likt vanligt bröd som nu LCHF-varianterna kan göra. Jag tog lite linfrö och solrosfrö som dekoration på mina. Jag fryser dem och tinar sedan i micron när jag ska äta, då smakar de som nybakta med lite smält smör och ost på. Mums!
Tack för ett gott recept! Det var väldigt enkelt att baka och smakar så likt vanligt bröd som nu LCHF-varianterna kan göra. Jag tog lite linfrö och solrosfrö som dekoration på mina. Jag fryser dem och tinar sedan i micron när jag ska äta, då smakar de som nybakta med lite smält smör och ost på. Mums!