Räktoast

Små rostade brödrundlar som toppas med marinerade räkor. Perfekt till buffébordet

Ingredienser

  • 6 skivor vitt bröd
  • 1 citrongräs
  • 2 finskivade salladslökar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 300 g skalade räkor
  • 1 pressad lime
  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 msk hackad koriander
  • Salt
  • Grön sallad
  • Instruktioner

    1. Ta ut tolv rundlar ur bröden och rosta dem i ugnen.
    2. Skala av de yttersta hårda bladen på citrongräset och skiva resterande fint.
    3. Fräs lök, citrongräs och vitlök några minuter. Tillsätt räkor och limesaft och låt det bli genomvarmt. Rör ner chilisås och koriander. Smaka av med salt.
    4. Lägg lite grön sallad på varje bröd och toppa med räkorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben