Ta fram våffeljärnet eller smörgåsgrillen för att göra dessa underbara toasts.
Ingredienser
1 liten purjolök
2 msk smör
½ msk curry
1 dl äppeljuice
2 dl crème fraiche
½ syrligt äpple
400 g skalade räkor
8 skivor emmentalerost
8 skivor vitt toastbröd
Instruktioner
Skölj och skiva det vita på purjolöken fint. Fräs purjon i smöret i en tjockbottnad kastrull och strö över curryn och låt den fräsa med. Slå i äppeljuice och låt det koka in, rör ner crème fraiche
och smaka av med salt.
Skala och tärna äpplet och vänd ner det i smeten tillsammans med räkorna. Lägg en ostskiva på varje brödskiva, fördela räkröran på 4 av bröden och lägg de andra bröden ovanpå med ostskivan nedåt.
Lägg i smörgåsgrill eller våffeljärn tills de är gyllenbruna. Serveras varma.