Råfriterad potatis

Serverar: 4 portioner

Detta recept blev en ny smakupplevelse för mig, när jag smakade det för första gången hos ett par goda vänner. Kan verkligen rekommenderas, gärna tillsammans med en god köttbit och chippotlesås. Se inlagt recept.

Ingredienser

  • 1 kg potatis av fast sort
  • 1½ l rapsolja + 2 msk rapsolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 kruka färsk koriander, eller bladpersilja
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Skölj dem i kallt vatten. Låt potatisen rinna av och torka dem på en torr kökshandduk. Hetta upp 1½ l olja, i en fritös eller stor gryta till 170 grader. Lägg rösiktigt potatisbitarna i ojlan och fritera i omgångar, tills potatisen fått gyllene färg.
    2. Skala och finhacka vitlöken. Hacka koriandern. Fräs vitlök, koriander och citronskal i 2 msk olja hastigt i en stekpanna. Pressa över citronsaften. Ta upp potatisen ur fritösen och häll över blandningen. Salta och peppra och servera genast till en köttbit och ev en sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben