Rågbröd med solroskärnor

Serverar: 1 portioner

Det här saftiga rågbrödet är verkligen enkelt att baka, men behöver lite tid att stå till sig.

Ingredienser

  • 1 l filmjölk
  • 1½ tsk bikarbonat
  • 2 dl mörk sirap
  • 1 tsk salt
  • 1 liter siktat dinkelmjöl
  • 2 dl fint rågmjöl
  • 2 dl solroskärnor
  • 1 dl helt linfrö
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en 2 liters brödform eller använd bakplåtspapper.
    2. Rör ihop alla ingredienser. Häll smeten i formen. Grädda brödet i nedre delen av ugnen 60 minuter. Sänk ugnsvärmen till 175 grader. Grädda ytterligare ca 40 minuter.
    3. Om brödet verkar bli för mörkt, täck med aluminiumfolie. Känn med en provsticka att brödet är genomgräddat och torrt. Låt brödet vila i formen 3-5 timmar innan det vickas upp på galler.
    4. Låt det vila ytterligare en stund tills brödets undersida är helt torr.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben