Det här saftiga rågbrödet är verkligen enkelt att baka, men behöver lite tid att stå till sig.
Ingredienser
1 l filmjölk
1½ tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap
1 tsk salt
1 liter siktat dinkelmjöl
2 dl fint rågmjöl
2 dl solroskärnor
1 dl helt linfrö
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en 2 liters brödform eller använd bakplåtspapper.
- Rör ihop alla ingredienser. Häll smeten i formen.
Grädda brödet i nedre delen av ugnen 60 minuter.
Sänk ugnsvärmen till 175 grader. Grädda ytterligare ca 40 minuter.
- Om brödet verkar bli för mörkt, täck med aluminiumfolie. Känn med en provsticka att brödet är genomgräddat och torrt. Låt brödet vila i formen 3-5 timmar innan det vickas upp på galler.
- Låt det vila ytterligare en stund tills brödets undersida är helt torr.
Liknande recept
Kommentarer (0)