Raggmunk

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Raggmunk är en riven potatis blandas ner i pankakssmet. Vanligtvis använder man vetemjöl i pankaksmet, men man kan också ta hälften vetemjöl och hälften gramahamsmjöl- det ger lite mer fiber och en annorlunda smak. Färskt eller lättrimmat bogfläsk, rårivna boröter, kneckebröd och lingonsylt till- och vips är middagen klar.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl gramahamsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 8 potatisar
  • (200 g bogfläsk)
  • 1 msk margarin till stekning
  • Instruktioner

    Vispa upp ägget och tillsätt resten av mjölken. Rör ner mjölet ich tillsätt resten av mjälken och saltet. Skala och riv potatisen fint. Blanda genast ner den i smeten annars möknar den. Tillsätt eventuellt bogfläsk skuret i tärningar. Stek raggmunkarna, små eller stora, på båda sidorna. Använd en teflon - eller titanstekpanna, då kan man spara in på fettet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben