Raggmunk

är en klassisk potastisrätt, kan göra lite olika, med eller utan lök, hur man river mm. Jag brukar riva den som man gör med morötter.

Ingredienser

  • 1,2 kg potatis
  • 6,2 dl mjölk
  • 2-3 st ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • ½ riven lök om så önskas
  • Salt efter smak
  • Peppar efter smak
  • Instruktioner

    1. Tillagning
    2. Vispa samman mjölet med lite mjölk. Vispa i resten av mjölken, ägg och salt. Skala och riv potatisen i fina strimlor. Tillsätt äggsmeten. Rör om. Låt vila 5 min.
    3. Hetta upp matfett på medelhög värme. Grädda tunna pannkakor. Späd med lite mjölk om smeten är för tjock. Stek tills den är gyllenbrun och lätt knaprig. Vänd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben