Raggmunk med lax

Serverar: 2 portioner

Pumpa i raggmunken ger spännande smak och fin färg. 370 Kcal/portion

Ingredienser

  • 150 g pumpa, grovriven
  • ½ tsk salt
  • 150 g potatis, grovriven
  • ½ lök, riven
  • Salt
  • Nymald peppar
  • 2 msk hackad dill
  • ½ msk dijonsenap
  • 1 ägg
  • 2 msk mjöl (av dinkel, vete eller majs)
  • 1 msk smör eller olja
  • Sås
  • 3 msk lätt créme fraiche
  • ½-1 tsk dijonsenap
  • Tillbehör och garnering
  • 2 skivade tomater
  • Lite hackad rödlök
  • Vinäger
  • Olivolja
  • 100 g gravad lax
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Blanda pumparivet med salt och låt stå ca 10 minuter. Krama ur vätskan och blanda rivet med potatis, lök, kryddor, dill, senap, ägg och mjöl till en tjock smet. Stek raggmunkar i fettet i en stekpanna eller plättlagg.
    2. Blanda créme fraiche med senap till en sås. Blanda tomater, hackad rödlök, olivolja och vinäger.
    3. Servera raggmunkarna med såsen, gravad lax toppad med dill och tomatsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben