Raggmunkar

Serverar: 4 portioner

Gott, billigt och riktigt svensk husmanskost.

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 4 dl mjölk
  • 3 st ägg, stora
  • 8 st potatisar,stora
  • 6 msk margarin till stekning
  • 2 st paket stekfläsk
  • Instruktioner

    1. 1. Vispa först ihop en "pannkakssmet" av mjöl, salt, peppar, lite av mjölken och äggen. När smeten är slät tillsätts resten av mjölken. 2. Skala potatisen och riv den på den grova rivsidan av rivjärnet direkt ner i smeten. Blanda. 3. Bryn lite matfett i sänder i en stekpanna och stek raggmunkarna som små pannkakor.Bred ut smeten så tunt som möjligt.Stek fläsket samtidigt med rårakorna.
    2. Serveringsförslag Stekt fläsk och lingonsylt

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Lena 29 april 2009

    Hejsan!! I dag åt vi dina raggmunkar och det blev en dunder hitt. Tusen tack för ett bra recept. Ha en fin valborg. Kram Lena

    emmsipemmsi 6 april 2010

    mums ! jag gjorde dessa nyss och dom blev jätte goda men inte säkert lika goda som dina , tack för hjälpen :)

    berre84 22 februari 2012

    Det står stek fläsket samtidigt med "rårakorna", men det är ju raggmunkar.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben