Raggvåfflor med kräftröra

Serverar: 4-6 portioner

Raggmunk i våffeljärnet är både fettsnålare och snabbare. Här med en underbar kräftröra till.

Ingredienser

  • 500 g potatis, fast sort
  • 5 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ rapsolja
  • Salt
  • Peppar
  • Flytande margarin
  • Kräftröra
  • 1 burk kräftstjärtar, 360g
  • ½ dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • Finrivet skal av 1 citron
  • ½ dl finskuren dill
  • 1 tsk hel kummin
  • 1½ tsk brännvin, tex. OP, kan uteslutas
  • 100 g forell- eller laxrom
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop mjölk, mjöl, 1 tsk salt, 1 krm peppar och ½ dl olja till en jämn smet. Smeten kan emd fördel stå och svälla någon timme. Häll av kräftstjärtarna och pressa ut vätskan. Blanda med crème fraiche, majonnäs, citronskal och dill. Stöt kumminen i en mortel, tillsätt den ev brännvin, 1 krm salt och 1 krm peppar i kräftröran.
    2. Skala och riv potatisen fint och blanda ner i våffelsmeten. Pensla våffeljärnet med flytande margarin och grädda gyllenbruna våfflor.
    3. Klicka kräftröra på våfflorna vid servering, toppa med romen och garnera gärna emd en citronklyfta och dillvippa.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mogran 1 april 2011

    gott. Använde färdigköpt raggmunksmet o räkor istället för kräftor. Morgan

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben