Rågrulle med russin och aprikoser

Serverar: 1-2 portioner

Ett härligt gott och smakrikt bröd.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 4 dl vatten
  • 3 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 2 msk brödsirap
  • 1/2 msk anis
  • 1/2 msk fänkål
  • 4 dl grovt rågmjöl
  • 7 dl rågsikt
  • Fyllning
  • 2 dl russin
  • 2 dl torkade aprikoser i bitar
  • 2 dl torkade tranbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader Smula jästen i degbunken Häll över ljummet vatten (37 grader) Rör tills jästen löst sig Tillsätt olja, salt, sirap, anis och fänkål Arbeta in rågmjölet och det mästa av rågsikten. Arbeta tills degen släpper från kanterna. Låt jäsa övertäckt 1 timme
    2. Ta upp degen på bakbordet och kavla ut till en avlångplatta. Strö över russin och aprikoser (eller annan fyllning) och kavla in dem lätt i degen. Rulla ihop som en rulltårta och lägg digonalt på bakpapperklädd plåt Skär snitt med vass kniv. Låt jäsa under bakduk i 35-40 minuter. Grädda i ca 15 minuter. Sänk teperaturen till 200 grader och fortsätt grädda i ytterligare 15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben