Ragu Bolognese

Serverar: 4 portioner

Tid: 5 timmar

Detta recept kommer ursprungligen från FXCuisine. Jag tar absolut ingen egen kredit för detta recept. Jag har bara förändrat det för att det ska passa min egen smak. Har korrigerat stavning och det som inte stämde enligt guiden. Lite fler korrigeringar

Ingredienser

  • Smör
  • Olja
  • 500 g färs, jag använder fläsk
  • 500 g passerade tomater
  • 50 g pancetta el likvärdigt bacon
  • 1 stjälk blekselleri
  • 1 medelstor morot
  • 1 medelstor lök
  • 2 ½ dl fet mjölk 3% (eller fetare)
  • 2 ½ dl kycklingbuljong
  • 1 3/4 dl vitt vin
  • Salt
  • Peppar
  • Muskot
  • Instruktioner

    Hacka selleri, morot och lök. Det ska vara väldigt finhackat. Hacka sedan pancettan i små fina bitar. Hetta upp smör och olja i en stor gryta. Lägg i morot, selleri och lök och låt detta bryna tills löken är genomskinlig. Ej för hög temperatur. Lägg sedan i pancettan. Bryn den ett litet tag. Därefter är det dags att lägga i färsen, lite i taget för att pannan inte ska bli kall och färsen ska börja släppa ifrån sig vätska och börja koka. Medans färsen bryner är det dags att koka upp mjölken och buljongen varför sig. När all färs är brynt, så är det dags att hälla på vinet. Låt vinet dunsta av så mycket som möjligt. När vinet avdunstat och pannan är deglacerad hälls tomaterna på. Rör runt lite. Därefter så hälls mjölken och buljongen i en tunn stråle under omrörning. Låt anrättningen småputtra under lock i 4 - 5 timmar. Rör då och då. Smaka av med salt, peppar och muskot. Ät tillsammans med förslagsvis pappardelle

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben