Ragu på vita bönor med paprika, citron och koriander

Serverar: 10 portioner

Ett av de vinnande recepten till tävlingen Årets gröna kock år 2000. Läs mer om tävlingen <a href="javascript:openArtiklar('MATN-4K99ME')">här</a>.

Ingredienser

  • 3 dl vita bönor (blötlagda dagen före)
  • 3 röda paprikor
  • 2 gula lökar
  • 2 citroner
  • 100 g färsk koriander
  • 1 kvist timjan
  • 2 gröna zucchini (raka)
  • 1 dl olivolja
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Koka bönorna sakta i osaltat vatten tills de är klara. Skär lök och skalad, urkärnad paprika i tärningar. Koka lök och vitlök med timjan i olivolja tills de börjar bli mjuka. Tillsätt paprika och bönorna, smaka av med citronsaft, salt och peppar och till sist färsk hackad koriander. Ragun läggs i en tunn skiva blancherad zucchini som formats till en cylinder.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Årets gröna kock
    Markus Aujalay från Operakällaren i Stockholm har i hård konkurrens me...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben