Raita med granatäpple

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Nigella Lawson gjorde ungefär så här i ett program, och serverade till en stark kycklingcurry. Om man vill kan man tillsätta någon tsk socker, och eller lite chili för att spica upp det lite till. Sockret är fint för att få fram granatäpplets kärvhet lite. Står inte med i receptet utan är bara ett tips.

Ingredienser

  • 2-3 dl matlagningsyoghurt eller turkisk yoghurt
  • 1 granatäpple
  • 3 små schalottenlökar
  • 1 tsk salt
  • Färsk mynta , några blad
  • Instruktioner

    1. Häll upp yoghurt i vacker skål. Hacka löken. Blanda i lök och salt. Dela granatäpplet och gröp ur kärnorna i skålen. Pressa lite juice från granatäpplet i med. Hacka lite färsk mynta och blanda i. Dekorera innan servering med kärnor från granatäpplet.
    2. Servera som cooling tillbehör till het mat.

    Liknande recept

    10 min
    2-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben