Råkostsallad med kryddig dip

Serverar: 4 portioner

Knapriga grönsaker med en kryddig dip. Detta är ett sunt mellanmål.

Ingredienser

  • 2 endivesalladshuvuden
  • 4 selleristjälkar
  • 1 huvud rosésallad
  • 4 morötter
  • 2 syrliga äpplen
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 1 knippa gräslök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1½ dl mild naturell yoghurt
  • 1 msk kaffegrädde
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 4 msk olja
  • 100 g skållad mandel
  • 1 msk ajvar
  • 400 g konserverade, krossade tomater
  • Instruktioner

    1. Ansa och skölj endiveblad och selleristjälkar. Skär selleristjälkarna i långa strimlor. Ansa och skölj rosésallad och morötter. Skär morötterna i långa strimlor. Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Droppa 1 msk citronsaft över äpplena. Lägg upp allting snyggt på ett fat.
    2. Hacka gräslöken fint. Skala och pressa vitlöksklyftorna. Blanda vitlök och gräslök med yoghurt och grädde. Smaka av med salt och peppar och rör ner 1 tsk olja.
    3. Mixa mandel, ajvar, tomater och resten av oljan i en mixer eller matberedare till en jämn kräm. Smaka av med resten av citronsaften och salt.
    4. Servera dressing och grönsaker tillsammans med ett gott fullkornsbröd eller baguette.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben