Råkosttallrik med ägg

Serverar: 4 portioner

Denna näringsrika och uppfriskande sallad med pikant senapsdressing är en idealisk måltid för varma dagar.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 vit rättika
  • 2 morötter
  • 2 små squash
  • 1 knippa rädisor
  • 1 knippa ruccolasallad
  • 1 handfull färska örter, t.ex. gräslök, dill och körvel
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk stark, osötad senap
  • Salt
  • Peppar
  • 6 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Koka äggen i saltat vatten tills de är hårdkokta, 8-10 minuter. Spola äggen i kallt vatten, skala dem och hacka dem grovt.
    2. Skölj och torka av grönsaker, sallad och örter. Riv rättika och morötter grovt. Skär squash och rädisor i tunna skivor. Riv ruccolasalladen i bitar och hacka örterna fint.
    3. Blanda ruccolasallad, grönsaker och hälften av örterna och portionera ut salladen på fyra tallrikar.
    4. Blanda de två vinägersorterna med senap, salt och peppar tills saltet har lösts upp. Rör ner oljan lite i taget och häll sedan dressingen över salladen.
    5. Fördela äggen och resten av örterna över salladen och servera gärna salladen tillsammans med vitt, osötat bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben