Randig smörgåslängd

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 30 minuter

Smarrigt gott.

Ingredienser

  • 3 skivor längdskuret, vitt formbröd
  • Fyllning 1
  • 100 g bordsmargarin
  • 100 g fint tärnat hamburgerkött eller rökt skinka
  • 1-1,5 msk riven pepparrot
  • 2 msk finhackad persilja
  • Fyllning2
  • 50 gr bordmargarin
  • 1 msk senap
  • 100 gr skivad ost med smak
  • Garnering
  • 1 dl lätt majonnäs
  • 1 knippe persilja
  • 0,5-1 burk svart storkornskaviar, à 60 gr
  • 0,5-1 burk röd storkornskaviar, à 60 gr
  • 2 hårdkokta ägg
  • Instruktioner

    1. Skär ev. bort kanterna på brödskivorna.
    2. Blanda samman ingredienserna till fyllning 1. Bred den på en av brödskivorna. Täck med brödskiva nr. 2.
    3. Bred på matfett och senap. Täck med ostskivorna. Smöra den tredje brödskivan och lägg den ovanpå osten. Tryck ihop längden lätt. Lägg den gärna i aluminiumfolie i kylskåp några timmar eller över natten.
    4. Bred tunt med majonäs runt om och ovanpå längden. Strö finhackad persilja runt om kanterna. Garnera ovanpå med ränder av svart och röd kaviar och hackad äggula och -vita.
    5. Det vita brödet kan bytas ut mot ljust fullkornsbröd.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    2
    5
    20-40
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben