Italiensk smörgåslängd

Den här är bra att bjuda på till ett smörgåsbord. Längden räcker till 6 bitar står det i receptet, men äter man bara längden så räcker den till 2 max 3 personer. Bild kommer senare.

Ingredienser

  • 3 skivor landgångsbröd
  • Fyllning 1
  • 2 msk bredbar leverpastej
  • 2 msk mjölk
  • 3 finhackade minigurkor
  • Fyllning 2
  • 3 msk mjukost naturell
  • 3 msk finhackad paprika (olika färger)
  • Ovanpå och på kanter
  • ½ dl kesella lätt
  • 1 tsk honung (jag tar flytande)
  • Garnering
  • 6 tunna skivor kalkon rökt
  • 6 tunna skivor salami (valfri sort)
  • ½ liten melon ex Galia
  • 1 kiwi
  • 6 jordgubbar
  • Krispiga salladsblad
  • Instruktioner

    1. Lägg ut en brödskiva.
    2. Blanda och bred på fyllning nr 1 Täck med nästa brödskiva. Blanda och bred på fyllning nr 2. Täck med nästa brödskiva.
    3. Blanda och bred på ett tunt lager med kesella och honung på ovansidan och längs kanten. Stoppa gärna den fyllda längden i plastpåse och låt den dra ett par timmar i kylskåp,så den blir saftig.
    4. Garnering: Snurra och lägg på skivor av kalkon och salami. Lägg på små kärnfria bitar av melon och skalade kiwiskivor. Spetsa hela jordgubbar på tandpetare och stick ner dem i kalkon snurrorna som kan behöva hjälp att hållas på plats. Lägg salladsblad runtom eller tryck fast dem på kanten. När du garnerar tänk på att längden ska skäras i 6 st lika stora bitar med samma mängd pålägg på varje bit.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    annica_johansson 9 augusti 2009

    Sallad? ja, det hade jag inte hemma då det fick bli utan och melon hade jag inte heller hemma men det gick bra ändå och gott blev det också.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben