Råpicklade grönsaker

Rå blomkål, gurka och rädisor i en 1-2-3 lag med vinäger istället för ättika...klart på ett kick och supergott

Ingredienser

  • 250 g blomkål
  • 0.25 gurka
  • ½ knippe rädisor
  • ½ dl vitvinsvinäger
  • 1 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 2 msk skuren dill
  • Instruktioner

    1. Ansa och skär blomkålen i små buketter, dela gurkan på längden och kärna ur den och skär gurkan i ½ cm tjocka skivor. Skiva rädisorna.
    2. Vispa ihop vitvinsvinägern med socker och vatten i en bunke, vispa tills sockret har lösts upp. Lägg i grönsakerna och tillsätt dillen. Låt stå 15 minuter och rör då och då.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben