Råraka

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 10 skalade potatisar
  • 2 rödlökar
  • 1 knippe gräslök
  • gräddfil
  • 120 g sikrom
  • smör till stekning
  • blandad sallad, ekblad, lollorosso, ruccola m.m
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Skala och finhacka rödlöken. Skiva gräslöken tunt. Plocka och skölj salladen. Riv potatisen på grövsta sidan av rivjärnet och krama ur vätskan. Stek på hög värme i smör ca 2-3 minuter på varje sida. Platta ut med en stekspade. Salta och peppra. Låt rårakan rinna av på papper och lägg upp på tallrik. Vispa samman olivolja och vinäger. Vänd runt salladen i bunke med vinägrette, salta och peppra. Lägg salladen på rårakan i mitten av tallriken. Lägg sedan högar av rödlök, gräslök, sikrom och gräddfil runt omkring salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben