Råraka med romkorn

Serverar: 4 portioner

Som tillbehör eller som den är. Lika god oavsett när den äts. Använd INTE färskpotatis, då de håller ihop rårakan dåligt.

Ingredienser

  • 200 g sikrom (löj-, lax- eller stenbitsrom)
  • 8 medelstora råa, skalade potatisar
  • Margarin till stekning
  • 4 dillvippor
  • 1 citron
  • 2 1/2 dl gräddfil
  • 2 hackade rödlökar
  • Instruktioner

    Grovriv potatisen till en smet. Förvärm stekpannan. Lägg i en rejäl klick margarin och låt den bli gyllenbrun. Forma en bulle av 1/4 av smeten. Lägg den i pannan och platta ut den med stekspaden. Stek cirka 3 minuter på båda sidor i ganska hög värme, till rakan är gyllenbrun och lite frasig. Lägg rakan på hushållspapper så att fetet rinner av. stek de andra tre på samma sätt. Lägg en råraka på varje tallrik. Garnera med en dillkvist och en citronklyfta. Forma rommen ovalt med hjälp av en stor matsked och lägg de äggformade romklickarna på rakan. Servera genast med gräddfil och hackad rödlök bredvid på tallriken.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben