Råraka med sillröra

Serverar: 6 portioner

Rårakor är en gammal rätt som kan varieras i det oändliga

Ingredienser

  • Råraka
  • 100 g potatis
  • 1 fänkål
  • 1/4 rödlök
  • Salt
  • Peppar
  • Sillröra
  • 100 g inlagd ättikssill eller liknande
  • 40 g rödlök
  • 10 soltorkade tomater
  • 3 msk finhackad basilika
  • 1 msk finhackad gräslök
  • 1 dl crème fraiche
  • 20 g fetaost
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen och riv tillsammans med fänkålen. Finhacka rödlöken. Blanda ihop och smaksätt med salt och peppar efter smak.
    2. Smält matfettet i stekpanna och stek sex rundlar av potatisblandningen. Vänd för gyllenbrun färg på båda sidorna.
    3. Smörj en ugnssäker form och lägg i rårakorna. Sätt in i ugnen på 175 grader i 5-7 minuter.
    4. Skär sillen och tomaterna i småbitar, finhacka löken, basilikan, gräslöken och fetaosten. Lägg detta i en skål och tillsätt 1 dl crème fraiche. Smaksätt med salt och peppar.
    5. Lägg upp rårakorna på tallrik med sillröran ovanpå. Garnera med gräslök eller basilika och soltorkad tomatstrimla.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben