RÅRAKOR

Serverar: 4 portioner

En rätt som min gamla mor ofta gjorde.

Ingredienser

  • 8-10 potatisar
  • 4 msk smör eller margarin
  • stekfläsk, korv eller köttbullar
  • (lingonsylt)
  • peppar
  • salt
  • Instruktioner

    1. Starta ugnen och förbered stekning av köttbullar eller något annat "tilltugg". Ta inget som kräver stekpanna. De/den kommer att vara upptagna. 2. Skala och riv potatisarna på grövsta sidan av järnet. Stek genast. Potatisstrimlorna blir fort gråa och tråkiga. 3. Smält smöret/margarinet i en, eller helst två, stekpannor. 4. Lägg en fjärdedel av potatisrivet i en stekpanna och platta ut till en tunn plätt. Salta och peppra. 5. Stek på medelvärme tills plätten blir vackert brynt och genomstekt. Det tar 5-10 minuter per sida beroende på hur tjock rårakan är. 6. Servera rårakorna nystekta och frasiga med till exempel köttbullar och en grönsallad eller rårivna morötter. 7. Somliga vill ha lingonsylt till. Själv föredrar jag små ättiksgurkor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben