Rårissallad med svamp och kronärtskocka

Serverar: 4 portioner

En matig, vegetarisk och nyttig sallad. 3 överraskningar i 1. 418 kalorier per portion 15 g fett 14 g protein 51 g kolhydrater

Ingredienser

  • 2 dl råris (10-minuters) tex. Frebaco
  • 3 skivor vitt formbröd
  • 300 g svamp. tex champinjoner eller shiitake eller både och
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 1 burk kronärtskockhjärtan, 390 g
  • 150 g sugar snaps
  • 150 g haricots verts
  • 1 dl soltorkade tomater i olja
  • 3 msk rostade pinjekärnor
  • 2 krm malen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisingen på förpackningen. Skär brödet i tärningar, rosta dem i torr stekpanna till fin färg, ca 5 minuter. Ansa och skär svampen i mindre bitar, stek den i 1 msk olja i en het panna 3 minuter. Salta, peppra och lägg åt sidan.
    2. Halvera kronärtskockorna, stek dem emd sugar snaps och haricots verts i 1 msk olja 3 minuter. Blanda ris, svamp, kronärtskocka, sugar snaps och haricots verts.
    3. Strimla tomaterna och tillsätt till salladen. Strössla över pinjekärnorna, mal över peppar och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben