Detta är en lättgjord variant på fromage. Om man vill kan man använda färsk ananas, som man i så fall skär i mycket små tärningar. Låt tärningarna stå och safta sig en stund tillsammans med ett par msk färskpressad citronsaft.
Ingredienser
3 äggulor
3/4 dl florsocker
2 äggvitor
1 liten burk krossad ananas, ca 380 g
2 dl vispgrädde
1 msk pressad citronsaft
2 skivor ananas
ev några blad citronmeliss
Instruktioner
- Blanda äggulor och florsocker och vispa massan kraftigt tills den är ljus och pösig. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ned dem och låt krämen stå kallt.
- Låt ananasen rinna av och vispa grädden. Rör ned ananas, citronsaft och grädde i krämen strax innan den ska serveras (annars blir den för lös).
- Häll upp krämen i portionsglas och garnera med halverade ananasskivor och gärna ett par blad citronmeliss.
- Krämen kan också frysas lätt före serveringen.
Liknande recept
Kommentarer (0)