Rårörd ananaskräm

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Detta är en lättgjord variant på fromage. Om man vill kan man använda färsk ananas, som man i så fall skär i mycket små tärningar. Låt tärningarna stå och safta sig en stund tillsammans med ett par msk färskpressad citronsaft.

Ingredienser

  • 3 äggulor
  • 3/4 dl florsocker
  • 2 äggvitor
  • 1 liten burk krossad ananas, ca 380 g
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 2 skivor ananas
  • ev några blad citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Blanda äggulor och florsocker och vispa massan kraftigt tills den är ljus och pösig. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ned dem och låt krämen stå kallt.
    2. Låt ananasen rinna av och vispa grädden. Rör ned ananas, citronsaft och grädde i krämen strax innan den ska serveras (annars blir den för lös).
    3. Häll upp krämen i portionsglas och garnera med halverade ananasskivor och gärna ett par blad citronmeliss.
    4. Krämen kan också frysas lätt före serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben