Rårörd rabarbersaft

Serverar: 3 portioner

Hittade receptet bland alla papper, tänkte att det passade bra nu. Har ej testat ännu.

Ingredienser

  • 3 kg rabarber
  • 60 g vinsyra
  • Vatten
  • Socker (lika mycket som saftens vikt)
  • 15 g citronsyra
  • Instruktioner

    Skär rabarberna i bitar. Lös upp vinsyran i lite ljummet vatten. Häll vatten på rabarberna så att de täcks. Låt stå 24 timmar. Rör om emellanåt. Sila saften och tillsätt socker och citronsyra. Låt stå i ca två timmar så att sockret löser sig. Rör om då och då. Häll upp på väl rengjorda flaskor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    monkan1 8 juli 2008

    Säger bara en sak : superduper!! Jag tog lite mindre socker. /Monkan

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben