Råstekt potatis

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Gott till kött

Ingredienser

  • 400 g potatis
  • 4-5 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1msk matolja
  • 1 dl vitt vin
  • Salt
  • Peppar
  • Ev. timjan
  • Instruktioner

    1. Skala potatis och skiva den i tunna skivor. Häll olivoljan och matoljan i en stor stekpanna. Ta vitlöken och finhacka den , ned med den i pannan. Det ska vara mycket vitlök.
    2. Häll över den skivade potatisen i pannan och rör runt. Skruva ner värmen. Vänd runt det hela några gånger. Slå på vitvinet och lägg på ett lock.
    3. Låt det småputtra ca 10 - 15 minuter. Salta och peppra.
    4. När potatisen är mjuk så är det dags för timjan. Rikligt.
    5. Servera med kött gärna grillat.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    EKC6150 7 mars 2010

    Det här var ju en jättegod variant av råstekt potatis. Trevligt att den kunde stå och puttra för sig själv på spisen medans man grejar med annat.Det här kommer vi att laga fler gånger. Tack så mycket för receptet. Mvh Jocke

    Relaterade Artiklar

    Skånsk gåsamiddag
    Idag bjuder vi på en riktig Skånsk gåsamiddag av fd Årets Kock Roland...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben