Råstuvad potatis

Serverar: 2 portioner

Tid: 25 minuter

Det gamla goda och hederliga receptet.

Ingredienser

  • 5-6 potatisar
  • 1 msk margarin
  • ½ tsk salt
  • Vitpeppar
  • 3-4 dl mjölk
  • 1 msk hackad persilja, dill eller gräslök
  • Instruktioner

    Skala potatisen och skär dem i cirka 1 cm stora tärningar. Smält fettet i en kastrull (helst tjockbottnad). Lägg i potatisen och rör om. Häll på mjölk tills den nätt och jämnt täcker potatisen. Tillsätt saltet. Koka upp på svag värme tills potatisen är mjuk och stuvningen tjocknat i ca 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda till sist i kryddgrönt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Disen 4 oktober 2011

    Mums så gott...Jag stekte lite kassler och hade till. Förutom att det var gott så var det enkelt och snabblagat. Kommer absolut att göra det igen. Full pott och tack för receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben