Ratatouille med kryddiga lammfärsbullar

Serverar: 4 portioner

Färgsprakande, smakrik och supergod rätt som går snabbt att göra. Ratatouille är en god grönsaksröra som passar till både kött och fisk.

Ingredienser

  • 2 rödlökar
  • 2 msk olivolja till stekning
  • 1 zucchini
  • 2 röda snackpaprikor
  • 1 aubergine
  • 500 g tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 litet knippe slätbladig persilja
  • 1 knippe basilika
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Lammfärsbullar
  • 400 g lammfärs
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • ½ tsk chiliflagor
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Tillbehör
  • Grovt bröd, baguette eller lantbröd
  • Instruktioner

    1. Hacka rödlöken grovt. Fräs den i olja i en stor gryta på medelvärme. Skär zucchini, paprika och aubergine i 2x2 cm stora tärningar och låt det fräsa med löken tills det fått lite färg. Skär tomaterna i kvartar.
    2. Finhacka vitlöken och blanda den och tomaterna med de andra grönsakerna. Låt ratatouillen koka 20 minuter tills all vätska från tomaterna kokat in nästan helt. Hacka persilja och basilika och vänd ner det i ratatouillen. Smaka av med salt och peppar.
    3. Sätt på ugnens grillfunktion.
    4. Rör ihop färsen med resten av ingredienserna. Forma till bollar, stora som pingisbollar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Stek dem precis under grillelementet 5 minuter. Sänk ugnsvärmen till 200 grader och stek ytterligare ca 5 minuter. Rör om några gånger under stekningen.
    5. Servera ratatouillen i djupa tallrikar med lammfärsbollarna och grovt bröd.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben