Ratatouille med lammkotletter

Serverar: 4 portioner

396 kcal/portion GI: 81

Ingredienser

  • 10 lammkotletter (eller 2 pkt fryst viltskav)
  • 2 msk olja
  • 2-3 gula lökar
  • 4 paprikor i olika färger
  • 1 zucchini
  • 1 aubergine
  • 1 burk krossade tomater
  • 3-4 pressade vitlöksklyftor
  • 1-2 tsk oregano eller timjan
  • 1 lagerblad
  • Pressad citron
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Persilja
  • 5 dl kokt råris
  • Instruktioner

    1. Skiva löken och fräs den i en gryta, strimla paprikan och lägg i. De ska bli lite glänsande och mjuka, men inte brynta.
    2. Skär zucchini och aubergine i bitar och lägg i grytan, häll i burktomaterna och eventuellt lite vatten. Krydda med vitlöken och oregano eller timjan och lägg i lagerblad. Koka utan lock i en kvart. Smaka av med citron, salt och peppar och fräscha upp med persilja.
    3. Stek köttet, salta och peppra och servera med ratatouillen. Servera med råris eller quinoa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben