Raw food-tårta med pralinganache, blåbärsjello och jordgubbsglass

Serverar: 10-12 portioner

Underbart god dessert som består av flera delar som kan serveras tillsammans, i par eller var för sig. Du blir inte besviken, det kan jag lova!

Ingredienser

  • Nötbotten
  • 50 g kakaofett
  • 50 g russin, blötlagda
  • 50 g russin
  • 100 g mandel
  • 100 g kokosflingor
  • 2 msk hibiskusblomma eller 2 msk färsk ingefära
  • Chokladkräm
  • 600 g cashewnötter, blötlagda
  • 200 g dadlar, blötlagda
  • 200 g katrinplommon
  • 3 msk kakao
  • Pralinganache
  • 1 dl kakaofett
  • 5 dadlar
  • 3 avokador
  • 1 msk äkta vaniljpulver
  • 1 msk hasselnötssmör
  • 1 nypa havssalt
  • 3 tsk kakao
  • Blåbärsjello
  • 500 g blåbär, ca 0,8 liter
  • 5 msk psylliumfröskal
  • 1 dl agavesirap
  • Jordgubbsglass
  • 70 g socker + 0,7 dl vatten
  • 1 tsk honung
  • 60 g dadlar
  • 250 g jordgubbar, frysta och tinade
  • 0,4 dl vatten
  • 200 g mandlar, blötlagda
  • 5 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Nötbotten:
    2. Mixa alla russin i en matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna. Pulsa till en grov konsistens med lite bitar i. Tryck ut blandningen i ett 1 cm tjockt lager i botten av en form med löstagbar kant och med bakplåtspapper fastsatt i botten. Ställ i kylen att stelna.
    3. Chokladkräm:
    4. Mixa alla ingredienser i en matberedare. Häll blandningen på nötbottnen och låt stå i kylen i ca 1 timme.
    5. Pralinganache:
    6. Värm kakaofett burken med locket på i varmt vatten. Kärna ur dadlarna. Mixa det tillsammans med övriga ingredienser i en matberedare helt slätt. Häll upp i spritspåse och låt den ligga i kylskåp i 1 timme. Spritsa på skedar. Det går också bra att spritsa det ovanpå chokladkrämen på nötbotten.
    7. Blåbärsjello:
    8. Mixa blåbär, psylliumfröskal och agavesirap i en matberedare 2 minuter på högsta hastighet. Portionera upp i serveringsglas och låt stelna i kylskåp 30 minuter.
    9. Jordgubbsglass: Koka ihop socker och vatten till en sockerlag i 3 minuter. Tillsätt honung och låt svalna. Mixa dadlarna tillsammans med jordgubbarna och den mindre mängd vatten till en slät smet i en Vitamix eller kraftfull matberedare. Häll över massan i en stor bunke.
    10. Mixa mandlarna i hälften den större mängd vatten till en slät smet. Tillsätt sedan resten av vattnet och mixa 1 minut på högsta hastighet. Sila mandelmjölken genom en finmaskig sil. Blanda jordgubbs- och dadelkrämen med sockerlagen och mandelmjölken. Kör glassen i en glassmaskin till en jämn och fin konsistens.
    11. Servera jordgubbsglassen till blåbärsjellon och nöt- och chokladtårtan, eventuellt med en pralinsked vid sidan om.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben