Prova att göra denna ljuvliga, vegetariska lasagne utan ugn. Chilifärsen med valnötter är helt underbar!
Tro det eller ej, men denna rätt är mättande.
Ingredienser
100-150 g babyspenat
1 msk olivolja
1 msk tamarisoja
2 zucchini
1 avokado
Tomatsås
4 tomater
10 soltorkade tomater
2 msk olivolja
Färsk eller torkad timjan
1 nypa chiliflakes
Chilifärs
2 dl valnötter
10 soltorkade tomater
1 tsk äppelcidervinäger
1 tsk pressad citron
1 tsk chiliflakes
1 msk olivolja
1 msk tamaripasta
1 msk buljong
Garnering
Färska tomater
Färsk timjan
Instruktioner
- Skölj och torka spenaten. Marinera den i olivolja och tamarisoja. Krama in vätskan och låt vila medan du förbereder resten.
- Mixa ihop ingredienserna till tomatsåsen i en mixer.
- Lägg valnötterna i blöt och låt ligga i ca 1 timme. Häll av vattnet. Kör dem sedan i en mixer tillsammans med de soltorkade tomaterna. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till färsen.
- Skala zucchinierna och hyvla dem i långa remsor. Dela, kärna ur och skala avokadon. Skär den i tunna skivor.
- Lägg lite tomatsås i en form. Lägg på zucchini, fortsätt med sås, spenat, avokado och chilifärs. Gör två lager och avsluta med sås och färs.
- Garnera med skivade och klyftade tomater, zucchinistrimlor och timjan.
Liknande recept
Kommentarer (0)