Rawfood chokladkakor

Serverar: 15 portioner

Goda chokladkakor bakade i låg temperatur för att hålla kvar alla näringsämnen.

Ingredienser

  • 5 dl havregryn
  • 1 ½ dl dadlar
  • 6-8 tsk raw kakao
  • 1 ½ banan
  • 1-1 ½ dl cashewnötter
  • 5 msk kokosmjölk (eller så mycket som krävs)
  • Instruktioner

    1. Om dadlarna är hårda och torra - blötlägg i dubbel mängd vatten 1-2 timmar innan du börjar baka.
    2. Kör havregrynen i en matberedare tills de finfördelats.
    3. Lägg sedan i dadlarna och kör tills havregryn och dadlar har blandat sig hyfsat bra. Lite bitar är ok, det blir bara gott.
    4. Ta ur blandningen och lägg i en skål.
    5. Hacka cashewnötter grovt.
    6. Häll i cashewnötterna och mosa i bananen blandningen. Tillsätt även kokosmjölken och kakaon.
    7. Blanda alla ingredienser och knåda som en smet med händerna.
    8. Forma till kakor i önskvärd storlek - ju mindre kakor - ju fler blir det och ju mindre gräddningstid blir det.
    9. Kakorna ska gräddas i ugn i ca 8-12 timmar på ca 37-40 grader. Använda gärna termometer om du hade det.
    10. Vänd gärna kakorna efter halva tiden och öppna gärna ugnsluckan då och då för att släppa ut kondensen. Kan med fördel gräddas under natten.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben