Red velvet-rulle

Serverar: 10 portioner

En väldigt vacker röd drömrulle som är fylld med en syrlig och god mascarponekräm. Glutenfri. Färggelé finns att köpa bland annat på Panduro. Hittar du inte färggelé så kan du använda 1 msk röd hushållsfärg.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1½ dl socker
  • Ca 1 tsk röd färggelé
  • 3/4 dl potatismjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • ½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3/4 dl vispgrädde
  • 250 g mascarpone, rumsvarm
  • Garnering
  • 50 g mörk choklad, smält
  • Mörk choklad, riven eller finhackad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Vispa ägg, socker och färggelé pösigt. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Sikta ner dem i äggsmeten och vänd ihop till en smidig smet. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 5 minuter. Strö lite socker över kakan och vänd upp den på ett bakplåtspapper. Låt den svalna.
    3. Fyllning: Vispa ihop florsocker, vaniljsocker och grädde med elvisp tills det bildas toppar. Rör ner mascarponen.
    4. Bred ut fyllningen över kakan och rulla ihop den från långsidan. Smält chokladen över ett vattenbad och ringla den över rulltårtan. Ringla över den smälta chokladen och strö gärna lite riven eller hackad choklad över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben