Redd grönsakssoppa med kikärtor

Serverar: 4 portioner

Matig soppa med mycket grönsaker och kikärtor.

Ingredienser

  • 3 morötter
  • 1 liten palsternacka
  • 1 ltitet blomkålshuvud
  • 250 g broccoli
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2 stjälkar selleri
  • 1 dl frysta ärtor
  • 1 dl kokta kikärter
  • 2 dl mjölk (3 %)
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk ljus maizenaredning
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva morötter och palsternacka. Bryt blomkål och broccoli i små buketter. Koka upp buljongen i en gryta. Lägg i grönsakerna och låt koka under lock ca 10 minuter.
    2. Strimla sellerin och lägg den i grytan tillsammans med ärter och kikärter. Låt koka ytterligare ca 5 min.
    3. Häll mjölken i soppan och smaka av med salt och peppar. Rör ner redningen i soppan och låt koka 1 minut.
    4. Servera soppan med bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben