Renskav med Karljohan, senap och enbär

Serverar: 4 portioner

Skav på ett nytt sätt. Enkelt och otroligt gott!

Ingredienser

  • 500 g renskav
  • 30 g torkad Karljohanssvamp
  • 2 rödlökar
  • 5 enbär
  • 1 msk matolja
  • 5 dl köttbuljong (vatten, buljongtärning eller fond)
  • 200 g turkisk yoghurt
  • 1 tsk dijonsenap
  • ½ tsk honung
  • ½ msk majsstärkelse
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Potatisstomp eller mos
  • Lingon
  • Instruktioner

    1. Låt renskaven halvtina. Lägg svampen i kallt vatten ca 1 timme.
    2. Skala och skiva löken. Krossa och hacka enbären. Ta upp svampen och krama ur överflödigt vatten. Fräs svamp, lök och enbär i oljan. Tillsätt buljong, senap och honung. red av med majsstärkelsen utrört i lite vatten. Koka upp.
    3. Stek renskaven i omgångar i smöret i en stekpanna, lägg den i såsen. Koka upp skavgrytan. Låt den sedan sjuda och tillsätt yoghurten samt smaksätt med salt och svartpeppar.
    4. Servera skavgrytan med potatisstomp eller mos och lingon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben